Norge

FACTS OM NORGE:

5,5 mio indbyggere

Oslo-regionen 1 mio indbyggere – største morgenavis Aftenposten

Bergen 300.000 indbyggere – største morgenavis Bergens Tidende

Trondheim 200.000 indbyggere – største morgenavis Adresseavisen

Stavanger 135.000 indbyggere – største morgenavis Stavanger Aftenblad

Kristiansand 90.000 indbyggere – største morgenavis Fædrelandsvennen

Aftenposten

Aftenposten er en af Schibsted Mediehus mange medier og Norges førende morgenavis. Den har sin koncentration omkring Oslo/Akershus-området, men er ellers landsdækkende. Over halvdelen af AP´s læsere er universitets- eller højtuddannede, og er et købestærkt segment. Avisen forbindes med stor troværdighed og høj kvalitets-journalisme. I samarbejde med de øvrige store dagblade, kan man anvende kombinationen STORBY – aviserne, som dækker Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Læsertal: 350.000
Hyppighed: Man-søndag                                                    
Forbruker og Media helår 2020

Special editioner udgivet af Aftenposten:
A-Magasinet er det elskede glossy livstilsmagasin, som udkommer hver fredag med både Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen og har ca. 700.000 læsere og dækker næsten hele Norge i det købestærke segment.

 

AP DIGITALT:
En af Norges største digitale sites er aftenposten.no./ap.no Den har en bred vifte af store og mindre under sites, som passer stort set ind i alle målgrupper, og ap.no anvendes af alle typer annoncører fra Danmark. Se alle digitale produkter her.

Traffik tal findes her.

Se meget mere info om Schibsteds medier i denne store annoncørhåndbog:

Månedsmagasiner udgivet af Aftenposten/Schibsted

Aftenposten udgiver også en række månedsmagasiner:

“Innsikt”  Dybdegående artikler om samfund, miljø, politik, videnskab, teknologi og kultur. 235.000 læsere med høj uddannelse og indtægt.
 

“Historie” det norske månedsmagasin om Historie, 250.000 læsere.

“Mat fra Norge” førende madmagasin i Norge med 130.000 læsere

“Hyttemagasinet” Inspirerende indretnings-magasin til det norske hytte-elskende folk. 99.000 læsere.

Forbruker & Media 1. halvår 2020

Se mere om magasinerne her.

Bergens Tidende

Bergens Tidende er Norges næststørste morgenavis, og den største udenfor Oslo. Vestlandet hvor Bergen ligger, er kendt for høje indkomster, og hver fjerde læser tjener over en halv million. En gennemsnits-læser af Bergens Tidende er omkring 50 år med høj uddannelse og stor rejselyst.
Avisen kan også med fordel købes i kombination med de øvrige STORBYAVISER.

Læsertal: 100.000
Hyppighed: Mandag – lørdag
Forbruker og Media helår 2020

BT DIGITALT:
I Bergen er den store lokale digitale site bt.no, her finder man alt lokalt stof fra vestlandet, og bt.no anvendes ofte i kombination med andre digitale storby sites.

Se annoncemuligheder for Bergens Tidende her.

Stavanger Aftenblad

Stavanger Aftenblad er den store lokale morgenavis i det rige olie-område, hvor Stavanger er Norges fjerde største by. I f h t områdets population så har SA et meget stort antal læsere, hvor de fleste er at finde i de højeste indtægtgrupper. Avisen kan også med fordel købes i kombination med øvrige STORBY-AVISER.

Læsertal: 82.000
Hyppighed: Mandag – lørdag
Forbruker og Media 1. halvår 2020

SA DIGITALT:
Den lokale portal aftenbladet.no – dækker over Stavanger Aftenblads digitale site. Se produkter og øvrig info her.

 

Adresseavisen

Adresseavisen udkommer i Trondheim (midt-Norge), og den har, som de øvrige storbyaviser, stor styrke i lokalområdet, og er samtidig Norges tredje største morgenavis. Det er Norges ældste avis (udkom første gang i 1767). Ved at annoncere i Adresseavisen, når man over halvdelen af den voksne befolkning i området.

Læsertal: 113.000
Hyppighed: Mandag – lørdag.
Forbruker og Media helår 2020

ADRESSEA DIGITALT:
Adresseavisen dominerer medie billedet i Trondhjem-området. Den hedder adressa.no og er den store lokale digitale site for befolkningen i Trøndere. Kan købes i kombination med de andre storby-portaler.

Se Adresseavisens produkter og info her.

Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennen udgives på hverdage i Kristiansand. Avisen er eneste morgenavis i området, og den har en særdeles loyal læserkreds blandt de højtlønnede i området. Den anvendes ofte af danske annoncører, dan er tættest på Danmark og har færgeforbindelse til Hirtshals.

Læsertal: 52.000
Hyppighed: Mandag – lørdag                                                                                                    Forbruker og Media helår 2020

FVN DIGITALT:

Vil man nå den yngre del af befolkningen i Kristiansand er det en god ide, at anvende FVN.no. Det er områdets store digitale site, som bringer nyheder med højt redaktionel kvalitet og seriøst indhold.

Se Fædrelandsvennens øvrige produkter her.

VG

VG -‘Verdens gang’ er Norges største formiddagsavis. VG er landsdækkende indenfor Nyheder, sport og underholdning. Læseren er den  typiske nordmand.

Læsertal: Mandag til søndag 206.000 men lørdag 325.000
Hyppighed:

Total dækning: 4,5 mio/uge                                                                                       Forbruker og Media helår 2020

Special editioner: “VG helg” glossy livsstilsmagasin med 449.000 læsere.

Desuden udgiver VG magasinerne: Voksen og  “VG Endelig fredag”

Digitalt: VG er dominerende digitalt og udbyder en lang række produkter. Se her.

 

E24

E24.no er Norges største erhvervs- og økonomiavis på nettet. Her finder du de seneste finans- og businessnyheder. Redaktionen fokuserer på undersøgelse, analyse og case baggrund.
40% af brugerne bor i Oslo / Akershus, desuden har E24 god dækning i de største byer: Bergen, Trondheim og Stavanger.
E24.no er altid opdateret og er hurtigere med analyser end lignende online aviser. Den typiske E24.no- læsere er loyal bruger, og det er fortrinsvis mænd i alderen 30-59 år, med interesse for økonomi og industri og med en universitets- eller collegeuddannelse. En overvejende del af brugerne er endvidere beslutningstagere.

Se E24.no´s produkter her.

Traffikinfo: Her.

Finn.no

Finn.no er Norges største portal for søgning indenfor jobs, rejser, bolig, bil mm

Skal du rekruttere i Norge er finn.no ikke til at komme uden om.

Kontakt os for mere info.